Info

The hedgehog was engaged in a fight with

Read More
Bitcoin

Reserve Bank of Australia Sees No Rush in Launching A CBDC; Aussie Banknotes Are Working

Aangezien andere landen zich haasten om de door de centrale bank gesteunde digitale munt te lanceren die CBDC wordt genoemd, sluit Australië zich niet aan bij de bandwagon.

Vanaf de Australische lokale nieuwsplatforms, wijst het recente betalingsdocument van Reserve Bank van AustraliÔ erop dat de bank een voorzichtige tribune neemt wanneer het over CBDCs komt en onderhands uitgegeven stablecoins.

Volgens de Australische centrale bank is er geen dringend geval of noodzaak om een CBDC in het land te introduceren. De toezichthouder stelt dat het land een efficiënt, real-time betalingsplatform heeft dat de noodzaak van een CBDC overbodig maakt.

Daarnaast merkt de toezichthouder op dat het gebruik van contant geld voor transacties in het land afneemt naarmate de Australische burgers zich ontdoen van bankbiljetten, net als in andere landen zoals Zweden.

Volgens de centrale bank is de vraag naar contant geld ondanks de COVID-19-crisis in het land gestegen. In dit verband heeft RBA zich ertoe verbonden om het voor Australiërs gemakkelijk te blijven maken om toegang te krijgen tot bankbiljetten “zolang de Australiërs ze willen blijven gebruiken”.

Het document van de Reserves Bank onderzocht ook de projecten die worden uitgevoerd in China, Zweden en Canada – enkele van de landen die de CBDC-initiatieven proactief hebben genomen.

Wat Zweden betreft, zegt de RBA dat het land al een aantal jaren getuige is van een aanzienlijke daling in het gebruik van contant geld, waardoor de Riksbank het gebruik van e-krona moet gaan testen.

In het geval van Canada heeft de Bitcoin Era van het land zich voorbereid om CBDC te leveren wanneer de tijd rijp is. De Canadese centrale bank heeft twee scenario’s voorzien wanneer CBDC voordelig kan zijn – een ineenstorting in het gebruik van fiatgeld voor normale transacties en een bedreiging voor het monetaire beleid van het land als gevolg van de groei en ontwikkeling van particulier uitgegeven digitaal geld.

Het rapport van de RBA raakt ook aan de Weegschaal van Facebook en stelt dat het nog steeds een droom is en volgt op de voet of er toestemming wordt gegeven om in verschillende rechtsgebieden te opereren.

De Australische centrale bank heeft er ook voor gekozen dat het Chinese CBDC-project, dat zich in een vergevorderd stadium bevindt, grotendeels op de hoogte is van de populariteit van particuliere e-geldportemonnees als WeChat en Alipay.

Author Image
admin